Az egészség receptje...

A mi egészség receptünk főszereplője a só, amely nélkül nem lehetne élet, a só, amely éltet minket. Receptünkben olyan összefüggésekre hívjuk fel a figyelmet, mely teljesen nyilvánvaló, és talán éppen ezért nem szenteltünk eddig elég figyelmet ennek.

Tudja Ön, hogy:

  • a só az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen?
  • a só a modern gyógyászat alapvető eszköze?
  • a só egy természetes antihisztamin?
  • az anyaméhben található magzatvíz 1 %-os sóoldat?
  • a só szükséges a rák megelőzésében és kezelésében?
  • az emberi agy só nélkül nem tudna létezni?

A só élettani jelentősége

A só az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen

A só jelenléte az emberi szervezetben teljesen természetes, és egyben nélkülözhetetlen. A só élettani szerepét az emberiség már ősidők óta ismeri. Az első írásos feljegyzés a só gyulladás csökkentő hatásáról ie. 3000- ből származik Imothep egyiptomi orvostól.

Pár évszázaddal később Hippokrates is írásban rögzíti korának orvosi tapasztalatait a só gyulladáscsökkentő, vérzéscsillapító és gyógyító erejéről. Ezt követően a rómaiak is kiaknázzák a só-ivókúra anyagcsere folyamatokra és immunrendszerre gyakorolt pozitív hatásait. Például: sóval gyógyították a vízkórt, fejfájást, kiütéseket, köszvényt.

Paracelsus (1493-1541) elsők között ajánlotta a bőrbetegségek kezelésére a sófürdőt, valamint a tenger parti sós levegőt a légúti megbetegedések kezelésére. A 16. századtól kezdve a gyógyszertárak különböző sókat árulnak gyógyítás céljából.

A só a modern gyógyászat alapvető eszköze

A modern gyógyászat ma már elképzelhetetlen lenne a só tartalmú infúzió nélkül. Az emberi vér 0,9 g/100 cm3 koncentrációban tartalmaz nátrium-kloridot. Ettől az értéktől való bármely irányú tartós eltérés komoly egészségügyi problémát okoz. Ezt a töménységű sóoldatot nevezik fiziológiás sóoldatnak.

infuzio

A só egy természetes antihisztamin

Az antihisztamin az allergia kezelésének legfontosabb eszköze, olyan gyógyszercsoport, amely az allergiát kiváltó hisztamin hatását ellensúlyozza.  A só asztma, allergia esetén ugyanolyan hatásos, mint egy inhalációs-spray csak mellékhatások nélkül.

A só egy természetes antihisztamin

Az anyaméhben található magzatvíz 1%-os sóoldat

A magzati fejlődés és a magzati lét - hasonlóan az őstengerekben lejátszódó folyamatokhoz - sós közegben indul el, mely a magzati létet követően is egész életünket végig kell kísérje. Életünk kezdete iránymutatás, a mindennapok teljes és egészséges megéléséhez, hiszen tudjuk egy régi mondás szerint mindenkinek az anyaméhben volt a legjobb.

A só szükséges a rák megelőzésében és kezelésben

Egyes rákos sejtek oxigén jelenlétében elpusztulnak. Ezek un. anaerob organizmusok, amik oxigén hiányos közeget igényelnek. Ha elegendő víz van a szervezetben, és a só megnöveli a vér mennyiségét, akkor a cirkuláló vérrel az oxigén mindenhova eljut, és az így aktivált és motivált immunsejtek bejutnak a rákszövetbe és elpusztítják azt.

Az emberi agy só nélkül nem tudna létezni

A só teszi lehetővé a különböző sejtkapcsolódások közötti kommunikációt, és szabályozza a szervezet összes funkcióját, de felelős az erőnlétünkért, gondolatainkért, érzelmeinkért is. Szellemi információ-hordozóként nem véletlen, hogy agyunk kilencven százaléka víz.

agy

A só és a víz az élet alapja

A víz és a só - két alapvető elem, mely lehetővé tette bolygónkon az élet létrejöttét. Mégis, létmeghatározó szerepüknek alig vagyunk tudatában. Azt szinte mindenki tudja, hogy a Föld hetven százalékát víz borítja. Azt viszont annál kevesebben, hogy ugyanez az arány megtalálható a szervezetünkben is, amelynek szintén a hetven százaléka víz. A vízen keresztül állandó összeköttetésben vagyunk a Földdel.

A földi élet kialakulása is, az őstengerekben ment végbe. A kezdetleges egysejtű életformák az őstengerek vizében, mint közvetítő közegben, kollagén segítségével többsejtű szervezetekké álltak össze. Ennek emlékét őrizve az emlősök vére, beleértve az emberét is, ugyanolyan összetételben tartalmazza a sókat, mind a hajdan volt őstengerek is tartalmazták. Fontos megjegyezni, hogy sajnos a mai tengerek vize nem ugyanolyan összetételben tartalmazza a sókat, mint hajdan. A különbséget növeli a tengervizek szennyezettség mértékének emelkedése!

 

 

 

Kérdése merült fel?

Értékesítés: Kerékgyártó Zsolt
Telefon: +36 70 601 7625

Szerviz: Kerékgyártó István
Telefon: +36 70 601 7624