Lélegezzen ISMÉT szabadon és mélyen!

salsano

LOGO

 

HALOGENERÁTOR, AZ EGÉSZSÉG SZOLGÁLATÁBAN

 

Mi az a „haloterápia” (sóterápia)?

 

1843-ban Feliks Boczkowsky lengyel sebész Wieliczka (Lengyelország) városában dolgozott egy ismert sóbányában. A bányászok munkakörülményeinek egészségre gyakorolt hosszú távú hatásait tanulmányozta. Munkájával elsőként bizonyította be a száraz só aeroszolban gazdag mikroklíma egészségre gyakorolt pozitív hatásait. Ezt követően, 1958-ban a világ első szanatóriumát nyitotta meg a városban.

 

A „haloterápia” nem más, mint egy száraz, sós aeroszollal feltöltött légtérben való tartózkodás. A kezelés számos probléma esetén segít. Ajánlott szinte mindenféle légzőszervi megbetegedés esetén. A nátrium-klorid aeroszol stimulálja a légzőszerv csillóit és támogatja a test természetes védekező képességét.

 

A tanulmány kiterjedt a módszer hatékonyságának értékelésére is. Az egyik vizsgálatban 596 bronchitises asztmában szenvedő gyermek vett részt. A sókamrában eltöltött 3-4 nap után 92%-uk érezte a légzésében bekövetkezett jelentős javulást.

A „haloterápia” előnyös kezelt allergia esetén is. Nagyon hatékony módszer a pollen allergiában szenvedő betegek kezelésében; a tanulmány szerint a betegek 82%-ánál bizonyult a sóterápia hatékonynak.

 

Kedvező hatása lehet még a visszatérő csalánkiütés, pszoriázis, gennyes bőrgyulladás, pattanás és egyéb eredetű bőrgyulladás esetén is. Közvetett módon pozitív hatással van a testfolyadékokra és a sejten belüli immunitásra is, csak úgy, mint a test nem specifikus immunológiai folyamatira. Ezen kívül természetesen csökkenti az allergiára való fogékonyságot is.

 

A „haloterápia” aktív szerepet játszik a szív és érrendszeri megbetegedések elleni küzdelemben is, amelynek a populáció öregedésével egyre több ember esik áldozatul. Az aktív negatív ionok stimulálják az anyagcserét és a helyi szöveteket védik, ezáltal pozitív hatással vannak a kardiovaszkuláris rendszerre, az endokrin rendszerre, a béltraktusra és a légutak nyálkahártyájára.

 

A sókamra maximális hatásának elérése érdekében a páciensnek konzultálni kell orvosával.

 

 

Hogyan hat a sóbarlang-terápia?

salt_cave

Egy sóbarlangnak kijelölt helyiség mesterséges mikroklímájának kialakításához kiegészítő berendezésekre is szükség van annak érdekében, hogy a tartósan hatékony aeroszol mennyiséget elő lehessen állítani. A dekorációs elemek mellé a SalSano által kifejlesztett generátor egy ilyen berendezés.

A száraz só aeroszol koncentráció egy SalSano sókamrában 8,8 mg/ lég m³, a tengerparti levegőé 4,7 mg/ lég m³, a Wieliczka sóbánya levegője pedig 22 mg/ lég m³.


A fentiek alapján a különféle betegségek a só aeroszol különféle koncentrációját követelik meg. A SalSano generátor lehetővé teszi a felhasználónak a különféle sóterápiás programok használatát, figyelembe véve a kezelni kíván tüneteket, betegséget.

 

Fontos-e tudni, hogy mit lélegzünk be?

 

A légzés az ember egyik legtermészetesebb folyamata. Sajnos nem vagyunk tudatában annak, hogy a légzéssel hogyan védhetjük egészségünket. A levegő a légutakon keresztül a tüdőbe áramlik be. A tüdőben történik meg a gázok cseréje; az egyik legfontosabb létfontosságú szervünk, ami kivonja az oxigént a levegőből, és a vérbe kerülve eljut testünk minden egyes sejtjéhez.

 

Sajnos a légzéssel egyéb anyagokat is a szervezetbe juttatunk. Ezen anyagok hatása a szervezetünkre azonban már teljesen eltérő hatással vannak. A virágpor, a különféle gombák spórái, gázok, maró anyagok, egyéb káros vegyületek, stb. lerakódásai – az adott részecske szemcse méretétől függően - jelen vannak a légző rendszer különféle területén.

 

Felkeltettük érdeklődését? Kattintson ide és tekintse meg sógenerátor kínálatunkat!